Corona update

A1 Mondhygiënist is sinds mei 2020 weer gewoon open voor patiëntenzorg. Uiteraard met gepaste maatregelen zoals u van ons mag verwachten. Wanneer u binnenkort een afspraak bij ons heeft of wilt maken, leest u dan onderstaande informatie grondig door.

Er is wereldwijd sprake van een pandemie door het Coronavirus. Ons beleid is dat wij, in uw belang ons eigen belang, alleen patiënten toelaten in de praktijk die na de onderstaande triage gezond zijn. Wanneer u één van de volgende vragen met “JA’ kunt beantwoorden verzoeken wij u om de afspraak uit te stellen tot het moment dat u alle vragen volmondig met ‘NEEN’ kunt beantwoorden:

  •  Heeft u op dit moment corona?
  • Heeft een van uw huisgenoten of gezinsleden corona
  • Bent u korter dan 2 weken geleden genezen van corona?
  • Heeft u een of meerdere van de volgende symptomen? Verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid en of koorts?
  • Heeft u huisgenoten of gezinsleden met een of meerdere van deze symptomen?
  • Bent u in thuis isolatie (quarantaine)?

Kunt u alle vragen met ‘NEEN’ beantwoorden dan kan de afspraak gewoon doorgaan. Kom niet te vroeg naar de praktijk, het liefst 5 minuten voor de afspraaktijd. En kom alleen,  indien nodig mag 1 begeleider meekomen. Kinderen kunnen helaas niet meekomen.

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijke bron van besmetting blijkt te zijn vragen wij u om bij het betreden van de praktijk uw handen te desinfecteren met handalcohol. Houd u er rekening mee dat de toiletten gesloten zijn.

Wij verzoeken u om daarna:

  • uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons en/of sleutels niet meer aan te raken;
  • in de wachtruimte 1,5 meter afstand te bewaren;
  • de praktijk na de behandeling zo spoedig mogelijk te verlaten.

Wij ontvangen u met de nodige beschermingsmiddelen, zodat er verminderd risico is op wederzijdse besmetting. Geen hand maar wel een glimlach! Uw telefoon en sleutels kunt u achterlaten op een papieren handdoek die na elke patiënt wordt vervangen.

Voor de behandeling geven wij u een mondspoelmiddel dat preventief wordt ingezet tegen de verspreiding van bacteriën en virussen. In onze praktijk werken wij volgens de WIP (Werkgroep Infectiepreventie) richtlijnen, welke door de Leidraad Mondzorg Coronamaatregelen zijn aangepast naar de huidige situatie.

Op deze manier kunnen wij verantwoord mondzorg bieden.