Miriam Schneider en Nathalie Blijerveld

Over ons

Nathalie

Mijn uitdaging als mondhygiënist is steeds weer om patiënten te motiveren en goed samen te werken. Alleen zo bereiken én behouden we een goed resultaat. Door het opbouwen van een goede relatie ontstaat er vertrouwen en dat draagt bij aan een goede samenwerking. Een persoonlijke, professionele aanpak vind ik dan ook heel belangrijk. Ik probeer zó te werken dat u zich op uw gemak gaat voelen. Met veel enthousiasme en plezier help ik u om een gezonde mond te krijgen en te behouden.

Sinds het behalen van mijn diploma in 1988 heb ik in verschillende praktijken als mondhygiënist gewerkt. Ik heb op verschillende gebieden ervaring opgedaan: algemene tandheelkunde, orthodontie en parodontologie.

Aangezien parodontologie mij enorm aanspreekt heb ik in 2018, naast mijn werk als mondhygiënist, de post-HBO opleiding Parodontologie afgerond aan de ACTA in Amsterdam. Hiermee heb ik mijn theoretische en vooral ook praktische kennis op het gebied van de parodontologie vergroot en daar heb ik nu wekelijks profijt van.

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de mondzorg volg ik cursussen en nascholing. Tevens maak ik deel uit van een Intercollegiale Overleggroep (ICO), dit is een groep collega’s waarmee we maandelijks actuele onderwerpen bespreken in ons vakgebied.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport. Roeien op de Eem, wandelen op klompenpaden of een tochtje op de racefiets.

Miriam

De keuze voor de opleiding tot mondhygiënist was een heel bewuste omdat ik graag zelf patiënten wil motiveren en samenwerken naar een gezonde mond. Na het afronden van de opleiding in Nijmegen heb ik brede ervaring kunnen opdoen: bij kaakchirurgie, in algemene praktijken, orthodontie en parodontologie. In 2006 besloot ik om mijn eigen zelfstandige praktijk te starten en daar ben ik nog steeds enorm trots op.

Inmiddels ben ik ruim 30 jaar mondhygiënist. Patiënten kennen mij als een gedreven, empathische, geduldige en warme mondhygiënist. Ik luister naar hun persoonlijke verhaal. Eenmaal gestart ben ik een doorzetter en lever kwaliteit. Zo heb ik samen met hen resultaten kunnen bereiken waar zij vooraf zelf niet in durfden te geloven. En dat is precies wat mijn vak zo mooi maakt, en wat mij drijft.

Mijn ambitie is om samen met u naar een goede mondgezondheid toe te werken. Ik werk heel erg vanuit de preventie, want voorkomen is immers beter dan genezen. U krijgt hierbij van mij zelf een belangrijke rol bij het schoonhouden van uw mond en gebit.

Door de jaren heen ben ik mij meer gaan richten op het vakgebied van parodontologie. In 2017 heb ik de post-HBO opleiding Parodontologie aan de ACTA in Amsterdam gevolgd en met succes afgerond. Daardoor heb ik nu een nog betere basis vanuit theorie en praktijk.

Omdat ik kwaliteit belangrijk vind ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten. Door continue bij- en nascholing en deelname in een Intercollegiale Overleggroep (ICO) kan ik deze kwaliteit blijven garanderen.

In mijn vrije tijd ben ik vooral sportief bezig: rondje op de racefiets, hardlopen en skiën in de winter.